Boek voorvertoning

Labrador pup

Pups zijn, net als kleine kinderen, heel nieuwsgierig en onderzoeken graag alles. Voordat je de pup gaat ophalen is het verstandig het huis door te lopen en alle mogelijke gevaren te signaleren. Bekijk het huis eens vanuit het gezichtspunt van de pup en ontdek wat voor hem interessant zou kunnen zijn:

Het huis en de tuin puppy-proef maken.

In de keuken:

Zorg voor een stevige pedaalemmer met een goed sluitende deksel, zodat je pup er niet in kan wroeten. Zet alle schoonmaakmiddelen in de kast en berg messen en scharen op in lades.

In de hal:

Berg schoenen, slippers en pantoffels op, vooral als je besluit dat de hal de nieuwe slaapplaats is van je pup. Pups zullen vast en zeker proberen uit te vinden hoe rondslingerend schoeisel smaakt.

In de huiskamer:

Bind koortjes van rolgordijnen of jaloezieën op en verwijder tafelkleedjes van (bijzet)tafeltjes, zodat de pup er niet aan kan trekken. Werk alle elektriciteits- en telefoonsnoeren weg, want de kans is heel groot dat de pup er in een onbewaakt ogenblik aan gaat knabbelen. Berg verder alles op waarop je pup zou kunnen gaan kauwen, zoals kinderspeelgoed, afstandsbedieningen, boeken en tijdschriften. Zet (giftige) kamerplanten zo hoog dat de pup er niet bij kan. Het gif in sigaretten, sigaren, pijptabak en medicijnen vormt een groot gevaar voor de gezondheid van de pup. Houd deze dingen daarom ver buiten zijn bereik.

In de tuin:

Berg tuingereedschap op na gebruik en verwijder giftige of met insecticiden bespoten planten. Dicht gaten in de omheining van je tuin, zodat je pup niet kan ontsnappen. Bij een omheining van gaas zal een hond eerder in de verleiding komen te blaffen naar alles wat hij ziet dan bij een hoge, houten schutting. Aangezien labradors graag kuilen graven, zul je de pup in de tuin in de gaten moeten houden, als je niet wilt dat hij het gras of de borders vernielt.

Download het volledige E-book